→ +31 (0)183 820 040

Toepassing

Zelfborende ankersystemen worden reeds tientallen jaren succesvol op internationale schaal toegepast.

Breed inzetbaar

Het principe van het zelfborende ankersysteem wordt gekenmerkt door een holle buis die over de volledige lengte is voorzien van ons eigen schroefdraad.

Deze schroefdraad wordt tijdens het productieproces koud op het basismateriaal (naadloze buis) gerold waardoor materiaal- en krachtverlies voorkomen wordt. Het door Geotech Metals geproduceerde zelfborende ankersysteem is volledig in lijn met EN 14199 (Micropiles), EN 1537 (Ground anchors), Eurocode 2 (Beton), Eurocode 3 (Staal) en Eurocode 7 (Geotechnisch ontwerp), allen gebaseerd op de juist toepassing van het systeem.

De bovengenoemde holle buis vervult de functie van boor- en injectiebuis tijdens de installatie en als trek-, druk- en wapeningselement in de eindfase. Bij installatie wordt een binding gecreëerd tussen het groutlichaam en omringende grondlagen. Hierdoor ontstaat een funderingselement wat draagvermogen kan bieden tegen trek-, druk- en cyclische belastingen.

De door ons geproduceerde zelfborende ankersystemen kunnen als volgt worden toegepast:

  • Wandverankering bij bouwkuipen, damwanden, keer- en kademuren;
  • Opdrijfverankering in (onderwater-)betonvloeren van bouwkuipen en/of tunnel inritten;
  • Micropaal in paal- en poerfundaties of bij gebouw- en fundatieherstel;
  • Vernageling bij grond massieven, wandstabilisaties;
  • Wand- en schachtzekeringen bij mijn- en tunnelbouw;
  • Bij specifieke toepassingen zoals geothermie, jetgrouten en andere injectietechnieken;

Het zelfborende ankersysteem van Geotech Metals wordt volgens een eenduidig repeterend principe geïnstalleerd. Het systeem is geschikt voor installie middels slagboortechniek, torsieboortechniek zonder slagenergie, sonische boortechniek en/of resonantietechniek.

Tijdens de installatie kan, afhankelijk van de lokale bodemomstandigheden, gekozen worden voor de toepassing van steunvloeistof in de boorschacht. Door de boorschacht te stabiliseren kan de inzet van de verbuisde boortechniek overbodig zijn, waardoor de toepassing van het zelfborende ankersysteem van Geotech Metals zich kenmerkt als snel en eenvoudig. Dit biedt zekerheid en flexibiliteit in de bouwplanning. Deze installatiemethode maakt het systeem zeer geschikt voor toepassing in wisselende grondslagen. De installatie wordt veelvuldig verricht met universele/specifieke ankerboormachines welke wereldwijd beschikbaar zijn.

Meer weten?

Geotech Metals hecht veel waarde aan persoonlijk contact met haar afnemers. Kom dus gerust langs om uw constructieve vragen en wensen te bespreken.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van nieuws en de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan op social media!

Contact­gegevens

Leeghwaterstraat 1
4251 LM Werkendam

→ +31 (0)183 820 040 → info@geotechmetals.com