→ +31 (0)183 820 040

Duurzaam­heid

Het zelfborende ankersysteem van Geotech Metals is geschikt voor zowel tijdelijke als permanente toepassingen.

Een optimale bescherming

De trapeziumvormige schroefdraad zorgt voor een maximale binding tussen het staal en het groutmengsel waardoor scheurvorming wordt beperkt. Dit resulteert in een duurzaam product dat de effecten van corrosie minimaliseert.

Een veelgebruikte filosofie bij het ontwerpen van zelfborende ankersysteem is het in rekening brengen van afroesting als een vorm van corrosiebescherming. Dit betekent rekening houden met het verlies van het dwarsdoorsnede-oppervlak tijdens de ontworpen levensduur van het verankering systeem als gevolg van corrosie.

Wanneer opdrachtgevers of nationale richtlijnen dit vereisen, kan Geotech Metals systemen leveren met aanvullende bescherming:

  • Thermisch verzinken conform EN 1461;
  • Duplexcoating conform EN 15773.

Thermisch verzinken
Bij deze verzinkmethode krijgen onze producten in eerste instantie een grondige reiniging en een fluxbehandeling, waarbij ze vervolgens worden ondergedompeld in een bad met vloeibaar zink. Het zink in dit bad heeft een dusdanig hoge temperatuur, dat het staal reactie aangaat met het zink. Zo vormt zich een duurzame zink-ijzerlegering op het materiaal.

Deze zinkbehandeling voorziet het staal van een beschermlaag om corrosievorming te voorkomen of om het klaar te maken voor een volgend bewerkingsproces (het kan bijvoorbeeld worden voorzien van een duplex-coating).

Duplexcoating
Deze conserveringsmethode kent hetzelfde doeleinde als het thermisch verzinken van staal. Voorafgaand aan deze behandeling, zal het staal worden gestraald zodat de uiteindelijke verflagen optimaal hechten op het materiaal. Een epoxy-zinklaag, een afwerklaag middels epoxy coating en een eventuele laag poedercoating, omvatten tezamen de duplexcoating behandeling.

Verder lezen over de toepassing van ons systeem?

Meer weten?

Geotech Metals hecht veel waarde aan persoonlijk contact met haar afnemers. Kom dus gerust langs om uw constructieve vragen en wensen te bespreken.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van nieuws en de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan op social media!

Contact­gegevens

Leeghwaterstraat 1
4251 LM Werkendam

→ +31 (0)183 820 040 → info@geotechmetals.com