→ +31 (0)183 820 040

Assortiment

Project-specifieke oplossingen zijn standaard bij Geotech Metals.

Wij spiegelen uw wensen aan onze mogelijkheden

Ons aanbod bestaat uit een breed assortiment aan zelfborende ankersystemen. Elke situatie vereist immers een optimale oplossing. Hierbij kunnen wij u ondersteunen tijdens het ontwerpproces of meedenken bij project specifieke vraagstukken. Op deze manier bieden wij oplossingen die volledig zijn gebaseerd op uw constructieve wensen en verwachtingen.

Het belangrijkste aspect van het assortiment betreft de mogelijkheid tot afwijking van de bestaande ankertabel om optimalisaties te realiseren voor onze afnemers. Er kan dus, indien praktisch mogelijk, een nieuw ankertype worden ontwikkeld ten behoeve van een project-specifieke wens. Hieruit kan financieel en/of praktisch voordeel voortvloeien voor onze afnemers. Voorbeelden hier van zijn te vinden op onze nieuwspagina.

De gestandaardiseerde ankerstangen, koppelbussen, (conische) moeren en boorkoppen vormen de basis van het zelfborende ankersysteem en daarmee het assortiment van Geotech Metals. De eerste drie genoemde onderdelen vormen hierbij de constructieve basis van het anker, waarop de uiteindelijke trek-, druk- en/of cyclische belasting plaatsvindt.  

Boorkoppen hebben als functie het zelfborende anker op gewenste diepte te brengen. De toepassing van een bepaald type boorkop is afhankelijk van het soort grondslag waarin het ankersysteem geïnstalleerd dient te worden. Hierbij ontstaat een bepaalde omvang van de groutcilinder, afhankelijk van de toegepaste boorkop(diameter). De standaard diameters zijn op aanvraag aanpasbaar. Hieronder het toepassingsgebied per type boorkop:

Leemboorkop – los zand, klei, leem, ondergrond zonder obstakels;
Kruisboorkop – gecondenseerd zand, harde klei en grind;
Carbide kruisboorkop – gecondenseerd grind en steen;
Carbide rotsboorkop – gewapend beton en rots.

Als aanvulling op de bovengenoemde standaard onderdelen biedt Geotech Metals een aantal hulpproducten die het boorproces en de installatie van het anker praktisch vereenvoudigen. Een voorbeeld hiervan is de bajonetkoppeling. Een bajonet is een gemodificeerde koppelbus die het mogelijk maakt om de ankerstang te ontkoppelen onder het maaiveld. Deze wordt gebruikt wanneer het zelfborende ankersysteem wordt toegepast als trekpalen of opdrijfverankering in constructies onder grond(water)niveau, waaronder kelders, parkeergarages of tunnels. Door gebruik te maken van een bajonet kan de verankering worden aangebracht vóór het uitgraven of leegpompen van de bouwkuip. Hierdoor wordt het aanbrengen van de verankering flexibeler te plannen in de bouwfasering.

Overige hulpproducten
Hierbij moet gedacht worden aan: centreerringen, keilschijven, afdichtdoppen, (conisch)plaatwerk, holling/bolling sets, overgangsadapters, packers en meer.

Naast alle bovengenoemde onderdelen van het zelfborende ankersysteem biedt Geotech Metals een uitgebreid assortiment aan booraccessoires, waarmee u direct met ons systeem aan de slag kunt. Geotech Metals levert alle vereiste onderdelen die ter plaatse nodig zijn, waaronder spoelassen, spoeladapters, spoelringen en eventueel boorassen. Het leveren van de juiste booraccessoires is erg belangrijk om onze klanten toegang te bieden tot het volledige potentieel van het door Geotech Metals ontwikkelde zelfborende ankersysteem. Geotech Metals levert uitsluitend onderdelen van gerenommeerde bedrijven zoals KLEMM, HÜTTE, EURODRILL, KRUPP, SYSBOHR, etc.

Onze voorraad bevat een breed assortiment aan producten die op verschillende typen boorassen passen, waaronder T45, H55, H64, RT70, C112/H112 en meer. Andere standaardtypen of op maat gemaakte adapters zijn beschikbaar op aanvraag.

Verder lezen over de toepassing van ons systeem?

Meer weten?

Geotech Metals hecht veel waarde aan persoonlijk contact met haar afnemers. Kom dus gerust langs om uw constructieve vragen en wensen te bespreken.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van nieuws en de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan op social media!

Contact­gegevens

Leeghwaterstraat 1
4251 LM Werkendam

→ +31 (0)183 820 040 → info@geotechmetals.com