Background logo

Ankersystemen

Ankersystemen op maat

ankersystemenGeotech Metals is een onafhankelijke leverancier van complete geotechnische zelfborende ankersystemen in een mondiale markt. Wij zijn ervaren, ambitieus en staan voor gegarandeerde kwaliteit. Hierbij hechten wij veel waarde aan onze onafhankelijkheid als producent maar ook in het vervullen van de rol van de betrouwbare en toegewijde partner voor al onze internationale klanten.

Ons hoofdkantoor en productiefaciliteit is gevestigd in Nederland. Vanuit onze locatie in Werkendam verzorgen wij de ontwikkeling en de productie. Ook verzorgen wij de opslag en de distributie van al onze onderdelen en materialen voor de ankersystemen.

De continue voorraad van verschillende producten zorgt voor flexibiliteit richting onze afnemers, voornamelijk binnen projecten en specifieke situaties. De verkooporganisatie van Geotech Metals richt zich met name op onze eindgebruikers. We zijn echter ook in staat om onze expertise uit te dragen in de richting van uw klanten.​​​​​

Installatie van onze ankersystemen

De installatie van onze Geotech ankersystemen worden volgens een eenduidig repeterend principe geïnstalleerd. Ons systeem is geschikt voor het installeren met een slagboortechniek. Ook met een torsieboortechniek zonder slagenergie kunnen wij het via ons systeem installeren.

Tijdens de installatie van de ankersystemen wordt er, afhankelijk van de lokale bodemomstandigheden gewerkt met de toepassing van een steunvloeistof in het boorgat.  Dit biedt zekerheid in de flexibiliteit en in de bouwplanning. Deze installatiemethode maakt het systeem zeer geschikt voor toepassing in verschillende grondslagen. De installatie wordt veelvuldig gedaan met universele en specifieke ankerboormachines die wereldwijd beschikbaar zijn.

Duurzaamheid van ons ankersystemen

Onze zelfborende ankersystemen zijn geschikt voor zowel tijdelijke als voor permanente toepassing. De geometrie van de “Geotech schroefdraad” geeft een optimale binding met het cement groutlichaam. Hierdoor ontstaat een duurzaam product beschermd tegen corrosie. Dit maakt ons zo duurzaam en uniek.

Wanneer lokale omstandigheden anders bepalen kunnen wij u voorzien in de volgende additionele beschermingssystemen:

  • Het in rekening brengen van afroesting (een ontwerpfilosofie)
  • Verzinken volgens EN-ISO 1461
  • Duplex volgens EN 15773
  • Fusion bond volgens ASTM A934

Het principe van onze ankersystemen

Het principe van onze zelfborende ankersystemen wordt gekenmerkt door een buis over de volledige lengte die voorzien is van een grove schroefdraad. Deze buis vervult de functie van boor- en injectiebuis tijdens de installatie. Het systeem wordt project-specifiek opgebouwd vanuit een standaard element van lengte. Bij de installatie wordt er een verbinding gecreëerd tussen het groutlichaam en omringende grondlagen. Hierdoor ontstaat er een funderingselement wat draagvermogen kan bieden tegen trek-, druk- en cyclische belastingen. Zelfborende ankersystemen worden al tientallen jaren succesvol op internationale schaal toegepast.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!