Background logo

Ankersysteem

Ankersysteem op maat

ankersysteemHeeft u een ankersysteem nodig? Bent u opzoek naar ankersystemen op maat? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Onze zelfborende ankersystemen kunnen worden toegepast als micropaal in paal- en poerfundaties of bij gebouw- en fundatieherstel. Daarnaast kunnen wij wandverankering op maat maken voor bij bouwkuipen, damwanden en keermuren. Ons ankersysteem heeft vele mogelijkheden.

Installatie van ankersysteem

De installatie van Geotech zelfborende ankersystemen worden volgens een eenduidig repeterend principe geïnstalleerd. Het ankersysteem is geschikt voor het installeren met een slagboortechniek, maar ook met een torsieboortechniek zonder slagenergie.

Tijdens de installatie wordt er gewerkt met de combinatie van een steunvloeistof in het desbetreffende boorgat. Hierdoor zijn er geen tijdelijke casing buizen benodigd en dit kenmerkt het installatieproces. Zo word alles snel en eenvoudig afgerond. Dit biedt zekerheid in de flexibiliteit en in onze bouwplanning. Deze installatiemethode maakt het systeem zeer geschikt voor toepassing in wisselende grondslagen.  De installatie van het ankersysteem wordt veelvuldig gedaan met universele en specifieke ankerboormachines die internationaal beschikbaar zijn.

Gespecialiseerd in zelfborende ankersysteem

Geotech Metals is gespecialiseerd in zelfborende ankersystemen. Het principe van zelfborende ankersystemen wordt gekenmerkt door een buis, die over de volledige lengte voorzien is van grove schroefdraad.

De functie van onze boorfunctie is dat tijdens de instalatie alle elementen samenkomen in de eindfase. De drie elementen zijn als volgt: trekelement, drukelement en de wapeningselement. Het systeem wordt specifiek en met de juiste perfectie opgebouwd. Bij de installatie van een ankersysteem  wordt er een binding gecreëerd tussen het groutlichaam en de omringende grondlagen. Hierdoor ontstaat er een funderingselement wat draagvermogen kan bieden tegen belastingen. Zelfborende ankersystemen worden al tientallen jaren succesvol op internationale schaal toegepast.

Verschillende soorten ankersystemen

Bij Geotech Metals hebben wij verschillende soorten ankersystemen.Dit hebben wij onderverdeeld in de volgende catagorien.
Micropalen, damwand verankering en zelfborende ankersysteem. Bij ons kunt u dus alle kanten op. Indien u advies op maat wilt zijn wij altijd telefonisch te bereiken. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Over Geotech Metals

Wij  staan bekend als de onafhankelijke leverancier van complete geotechnische zelfborende ankersystemen in een mondiale markt. Wij staan bekend als een ervarend en ambitieus bedrijf.  Daarnaast hechten wij veel waarde aan onze onafhankelijkheid als producent en vervullen wij de rol van dé betrouwbare en toegewijde partner voor onze internationale klanten. Onze gestructureerde aanpak is gecertificeerd middels NEN-EN-ISO 9001:2015. Daarnaast zijn wij van Geotech Metals, lid van de Koninklijke Metaalunie.

Ons hoofdkantoor en productiefaciliteit is gevestigd in Nederland, Werkendam. Vanuit onze locatie in Werkendam, verzorgen wij voor u de ontwikkelingen en de productie. Ook waarborgen wij de opslag en de distributie van onderdelen en materialen voor onze zelfborende ankersystemen.

​​​​​​​Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!