Background logo

Ankerpalen

Ankerpalen op maat

ankerpalenBent u opzoek naar ankerpalen op maat? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Bij Geotech Metals helpen wij u graag en voorzien wij u zo snel mogelijk van de gewenste ankerpalen. Ankerpalen zijn slanke, in de grond gevormde palen die in staat zijn om zowel trek- als drukbelasting over te brengen op dieper gelegen dragende grondlagen. U kunt de ankerpalen voor veel doeleinden gebruiken. Wij kunnen voor u uiteraard de ankerpalen op maat maken. In onze eigen onafhankelijke productie, kunnen wij uw ankerpaal op maat maken. De palen worden toegepast om onderwaterbeton en constructievloeren te beschermen tegen eventueel opdrijven.

Wat doen ankerpalen?

Ankerpalen verankeren onder andere onderwaterbetonvloeren. Daarnaast zijn ze instaat om bestaande funderingsconstructies in panden te verstevigen. En als we in de funderingswereld blijven dan zijn deze palen ook de oplossing om afgekeurde funderingspalen te herstellen.

Richtlijnen ankerpalen

Er zijn uiteraard richtlijnen voor ankerpalen. Deze richtlijnen zijn bedoeld voor ontwerpers en uitvoerende partijen. De richtlijnen bevatten onder andere een beschrijving van diverse paalsystemen, rekenregels voor draagkracht en axiale veerstijfheid. Ook de duurzaamheid en kwaliteitsborging komen aan bod. De laatste jaren word in toenemende mate slanke, in de grond gevormde ankerpalen toegepast. Met name als verankeringselement onder onderwaterbetonvloeren in bouw-putten. Daarnaast worden ankerpalen ingezet bij funderingsversterking, fundering van hoogspanningsmasten en daar waar bijvoorbeeld vanwege ruimte- en/of hoogte-beperkingen een traditionele paalfundering niet of nauwelijks mogelijk is.

Verschillende soorten ankerpalen

Bij Geotech Metals hebben wij verschillende soorten ankerpalen. Dit hebben wij onderverdeeld in de verschillende catagorien. Deze catagorien zijn: micropalen, een damwand verankering en zelfborende ankersysteem. Bij ons kunt u dus alle kanten op. Indien u advies op maat wilt, zijn wij altijd telefonisch te bereiken. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Over Geotech Metals

Wij  staan bekend als de onafhankelijke leverancier van complete geotechnische zelfborende ankersystemen in een mondiale markt. Wij zijn daarom bekend als een ervaren en ambitieus bedrijf.  Daarnaast hechten wij veel waarde aan onze onafhankelijkheid als producent en vervullen wij de rol van dé betrouwbare en toegewijde partner voor onze internationale klanten. Onze gestructureerde aanpak is gecertificeerd met NEN-EN-ISO 9001:2015. Daarnaast zijn wij van Geotech Metals, lid van de Koninklijke Metaalunie.

Ons hoofdkantoor en productiefaciliteit is gevestigd in Nederland,te Werkendam. Vanuit onze locatie in Werkendam, verzorgen wij voor u de ontwikkelingen en de productie. Ook waarborgen wij de opslag en de distributie van onderdelen en materialen voor onze ankerpalen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!